Η ευφυία συνδέεται με σωματική αντοχή

Σύμφωνα με Σουηδική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Γερμανικό περιοδικό Geistig Fit, η τακτική άσκηση, όχι μόνο βελτιώνει τη σωματική αντοχή, αλλά έχει και άμεση σχέση με τη βελτίωση της ευφυΐας.

Οι ερευνητές κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα, αφού εξέτασαν τα αποτελέσματα που είχε η σωματική άσκηση στην ευφυΐα περισσοτέρων από 1,2 εκατομμυρίου νεοσύλλεκτων στρατιωτών.

Ενώ δεν βρέθηκε καμία σύνδεση μεταξύ μυϊκής δύναμης και νοημοσύνης, παρατηρήθηκε σημαντική βελτίωση της δεύτερης όσο αυξανόταν η σωματική αντοχή των ατόμων που έλαβαν μέρος στην έρευνα αυτή. Τα υψηλά επίπεδα αντοχής, αντιστοιχούσαν στη βελτίωση των λεκτικών, των μαθηματικών και των τεχνικών δεξιοτήτων.

Ο λόγος που δημιουργείται αυτός ο συσχετισμός, σύμφωνα πάντα με τους ερευνητές, είναι επειδή ένα καλά γυμνασμένο καρδιαγγειακό σύστημα, μπορεί να παρέχει καλύτερη οξυγόνωση και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά αιμάτωση, στον εγκέφαλο.

Για να βελτιωθεί, λοιπόν, σημαντικά, η σωματική αντοχή ενός ατόμου, συνιστάται από τους ειδικούς μια ώρα γρήγορο περπάτημα, πεζοπορία, ποδήλατο, σκι ή κολύμβηση, αρκετές φορές μέσα στην εβδομάδα.

Advertisements

About kaggelopoulos

personal trainer
This entry was posted in kyriakosstrength and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s