Πώς Να Απαλλαγείτε Από Το «Σωσίβιο». Τι Τακτική Να Ακολουθήσετε Για Να Χάσετε Το Λίπος Στην Περιοχή Της Κοιλιάς Και Τα «Ψωμάκια Στην Μέση».

Η απορία του πως κάποιος θα απαλλαγεί από το «σωσίβιο» είναι από τις πιο συχνές ερωτήσεις που δεχόμαστε από ασκούμενους. Οι περισσότεροι έχουν δοκιμάσει πολλές μεθόδους χωρίς επιτυχία και αναζητούν μια μέθοδο με εγγυημένα αποτελέσματα.

Η κλασική τακτική για να χάσετε το λίπος γύρω από την κοιλιά και τα λεγόμενα ψωμάκια γύρω από την μέση είναι η εξής:

1. Λιγότερο φαγητό (δίαιτα)
2. Περισσότερη αερόβια άσκηση.
3. Πολλές επαναλήψεις στις ασκήσεις κοιλιακών και πλάγιων κοιλιακών.

Το πρόγραμμα αυτό μπορεί φαινομενικά να ακολουθεί σωστή λογική αλλά δεν έχει πάντα τα καλύτερα αποτελέσματα. Ας δούμε γιατί:

Η μέθοδος που περιγράψαμε παραπάνω είναι η κλασική μέθοδος που χρησιμοποιούν όσοι θέλουν να αδυνατίσουν. Η δίαιτα σε συνδυασμό με έντονη αερόβια άσκηση θα σας κάνει να αδυνατίσετε αλλά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το βάρος που θα χάσετε θα προέρχεται μόνο από λίπος. Βλέπετε οι περισσότερες δίαιτες σας κάνουν να χάσετε επίσης μύες και νερό και το πραγματικό ποσοστό λίπους που θα χάσετε είναι σχετικά μικρό.

Επιπλέον οι πολλές επαναλήψεις στους κοιλιακούς ή σε ασκήσεις πλάγιων κοιλιακών δεν καίνε το λίπος που τους καλύπτει. Το ανθρώπινο σώμα δεν δουλεύει με αυτόν τον τρόπο.
Ακόμα χειρότερα, οι πολλές επαναλήψεις στους πλάγιους κοιλιακούς θα σας κάνει να πάρετε όγκο σε αυτούς τους μυς και έτσι η μέση σας θα φαίνετε πιο χοντρή από ότι πριν, δηλαδή, το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που οι περισσότεροι ασκούμενοι επιθυμούν.

Αυτό που χρειάζεστε είναι ένα πρόγραμμα που θα σας βοηθήσει να χτίσετε μύες και να διατηρήσετε τον μυϊκό ιστό σας, ενώ ταυτόχρονα θα σας δώσει την δυνατότητα να κάψετε λίπος στο μέγιστο βαθμό.

Ποιο είναι λοιπόν το καλύτερο πρόγραμμα για να πετύχετε αυτόν τον στόχο; Μετά από πάρα πολλές δοκιμές έχω καταλήξει σε μια μέθοδο που δουλεύει πολύ καλά και είναι η εξής:

1. Εκτελέστε μια από τις επόμενες ασκήσεις αεροβίωσης. Sprints, Γρήγορο τρέξιμο σε ανηφόρα ή σκαλιά, και κλασσικές ασκήσεις αρασέ, επολέ – ζετέ. Αυτές οι ασκήσεις είναι οι καλύτερες καρδιαγγειακές ασκήσεις. Πολύ καλύτερες από κάθε άλλη αερόβια άσκηση. Οι ασκήσεις αυτές καίνε πάρα πολύ λίπος, ανεβάζουν τον μεταβολισμό και δουλεύουν και τους μυς τις κοιλιάς και της μέσης.

2. Εκτελέστε ένα σωστά σχεδιασμένο πρόγραμμα αντίστασης με βάρη. Τα βάρη και γενικά οι ασκήσεις αντίστασης είναι πολύ σημαντικά αν θέλετε να απαλλαγείτε από το περιττό λίπος. Μην χρησιμοποιείτε αποκλειστικά και μόνο προγράμματα πολλών επαναλήψεων. Αν και οι πολλές επαναλήψεις είναι πολύ δημοφιλείς και πιστεύεται ότι καίνε λίπος και δίνουν γράμμωση στην πραγματικότητα θα σαμποτάρουν την προσπάθεια σας. Ο λόγος είναι ότι αν ακολουθείτε αποκλειστικά προγράμματα πολλών επαναλήψεων θα χάσετε δύναμη και τελικά μυϊκό ιστό. Αυτό θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στον μεταβολισμό σας, και θα κάνει την προσπάθεια σας να κάψετε λίπος δύσκολη.

Πρέπει να σχεδιάσετε προσεκτικά το πρόγραμμα με τα βάρη. Θα πρέπει να υπάρχει ισορροπία μεταξύ των ασκήσεων στις οποίες θα εκτελέσετε πολλές επαναλήψεις και των ασκήσεων στις οποίες θα εκτελέσετε λίγες επαναλήψεις. μόνο έτσι θα έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Ας δούμε ένα παράδειγμα:

Πρόγραμμα Α

1. Βαθιά καθίσματα με το βάρος σας 12 επαναλήψεις
2. Κοιλιακοί 15 επαναλήψεις
3. Κωπηλατική με αλτήρες 12 επαναλήψεις
4. Push ups 12 επαναλήψεις

Εκτελέστε την μια άσκηση μετά την άλλη σε κυκλικό Πρόγραμμα με 30 δεύτερα διάλειμμα μεταξύ των ασκήσεων. Στο τέλος κάθε κύκλου ξεκουραστείτε 2 λεπτά. Εκτελέστε συνολικά 3 κύκλους.

Πρόγραμμα Β

1. Διπλές πιέσεις ώμων με αλτήρες 6 επαναλήψεις
2. Διπλά επολέ με αλτήρες 10 επαναλήψεις
3. Προβολές με αλτήρες 6 επαναλήψεις
4. Κοιλιακοί V 10 επαναλήψεις

Εκτελέστε την μια άσκηση μετά την άλλη σε κυκλικό Πρόγραμμα με 60 δεύτερα διάλειμμα μεταξύ των ασκήσεων. Στο τέλος κάθε κύκλου ξεκουραστείτε 2 λεπτά. Εκτελέστε συνολικά 3 κύκλους.

Προπονηθείτε 3 φορές την εβδομάδα, μη συνεχόμενες μέρες, εναλλάσσοντας το Πρόγραμμα Α με το Πρόγραμμα Β.
Τις μέρες που δεν κάνετε βάρη κάντε το εξής Πρόγραμμα αεροβίωσης

10 αιωρήσεις με αλτήρες(swing), από κάθε χέρι, και αμέσως μετά 10 Barpees χωρίς διάλειμμα. Αυτό είναι ένας γύρος. Κάντε 20 δευτερόλεπτα διάλειμμα και επαναλάβετε για 20 γύρους.
Το Πρόγραμμα αυτό καίει πάνω από 400 θερμίδες την ώρα που το κάνετε και τουλάχιστον άλλες τόσες τις 3 με 6 ώρες που ξεκουράζεστε μετά την εκτέλεση του λόγο της ισχυρής μετά-καύσης που προκαλεί.
Χρησιμοποιείσθε ένα μετρητή χειρός για τους παλμούς της καρδιάς και τις θερμίδες που καίτε και θα το διαπιστώσετε και μόνος σας.

3. Να εναλλάσσετε τις θερμίδες που καταναλώνετε. Για να αδυνατίσετε πρέπει να πάρετε λιγότερες θερμίδες από αυτές που χρειάζεται για να διατηρήσετε το βάρος σας όμως δεν είναι σωστό να ακολουθείτε μόνιμα διατροφή χαμηλών θερμίδων. Αν κάνετε μονίμως αυστηρή δίαιτα ο μεταβολισμός σας θα μειωθεί και αυτό είναι κάτι που πρέπει πάση θυσία να αποφύγετε.

Για να το καταφέρετε δεν πρέπει να μειώνετε τις θερμίδες για περισσότερες από 5 συνεχόμενες μέρες. Μειώστε τις ποσότητες φαγητού και γενικά τις θερμίδες σας για 3 με 5 μέρες και μετά τραφείτε με παραπάνω θερμίδες για μια ή δυο μέρες έτσι ώστε να γεμίσετε τις αποθήκες γλυκογόνου στους μύες και το συκώτι σας και να δώσετε νέα ώθηση στον μεταβολισμό σας. Μόνο έτσι θα κρατήσετε τον οργανισμό σας σε καλή κατάσταση και θα αποφύγετε την ψυχολογική και σωματική κούραση που προκαλεί η δίαιτα.
Είναι ο καλύτερος τρόπος για να χάσετε το επίμονο λίπος που συσσωρεύεται στην κοιλιά.

Ξεχάστε λοιπόν τις ατελείωτες ώρες περπατήματος στον διάδρομο και τις εξαντλητικές δίαιτες. Ο καλύτερος τρόπος να απαλλαγείτε από το περιττό λίπος μόνιμα είναι αυτός που μόλις περιγράψαμε.
Βάλτε τον σε εφαρμογή και θα δείτε και εσείς όπως πολλοί άλλοι πριν από εσάς, πολύ καλά αποτελέσματα.

Advertisements

About kaggelopoulos

personal trainer
This entry was posted in kyriakosstrength and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s